We gaat het prieeltje vergroten en verbouwen tot een mooie plaats waar we in onze tuin kunnen zitten. Nu is het een plaats waar we wat dingen uit de regen kunnen wegzetten.

De tuin gaan we ook aanpakken. we willen de grond vervangen en wat borders maken met wat leuke vaste planten. de druivenstruik mag wel blijven. al moeten we afscheid nemen van 1 van de 3 ranken.

we willen de voortgang bijhouden op deze website.

Archieffoto’s (ik ben vergeten een foto te maken voordat we begonnen 🙂

DAG 1:
Na een dag hard werken hebben we veel grondwerk verricht. alle hedra is verdwenen en is zichtbaar dat we zijn begonnen.

Hierna plannen gemaakt hoe we dit verder gaan oppakken.

Dag 2

Paul heeft een schets gemaakt waar we naar toe op weg zijn.

We hebben het grondwerk afgerond. Ook hebben we de pergola van de druivenstruik korter gemaakt.

Verder hebben we gekeken hoe de huidige afvoer van de regenpijpen loopt onder de grond en nagedacht over de constructie.

Na de werkzaamheden zag het er zo uit. 

Vrijdag 19 April gingen we verder. Henk en Robby hielpen mee het prieeltje verder af te breken. 

    

 

Het eindresultaat is een kale vlakte. en nadat we hout gekocht hadden konden we aan het opbouwen (lees schuren en zagen) beginnen.

 

Zaterdag 27 april gaan we verder. ook op 4 mei staat een dag gepland. 

 

Zaterdag 4 mei. 

in de tussentijd hebben we veel balken gekocht en in de beits gezet. we zijn begonnen de palen weer terug te plaatsen en met de grootste balken een basisframe gemaakt.

Aan het einde van de middag begon het te regenen. en we hadden wat hout en onderdelen niet beschikbaar die gehaald bij de bouwmarkt.

 

Zondag 5 mei. 

Robby en Frank hebben het basisframe helemaal in elkaar geschroefd. nu kan het geen kant meer op. Marga gaat rustig door met beitsen van alle balken die nodig zijn. het is een monnikenwerk. respect. Maar het resultaat is prachtig. 

Via Marktplaats kwamen we op het spoor van een extra partij glasdakpannen. deze gelijk opgehaald in Budel. Een paar uur later liggen ze klaar om schoongemaakt en geplaatst te worden.  

 

 

Â